Teknikmässa

Teknik är ett mycket brett område som i sin tur inkluderar en mängd med undergrupper. Vi är alla på olika sätt påverkade av detta och det finns även de som är riktiga teknikfantaster. För den som är just detta så finns det en mängd med olika mässor och liknande som man kan besöka, både i Sverige och ute i världen.

CES (Consumer Electronics Show) är en mycket stor teknikmässa som varje år hålls i Las Vegas, USA. Här presenteras allt ifrån nya mobiltelefoner, spelkonsoler och kameror till appar och andra tekniska produkter. Mässan hölls för första gången på 60-talet och hålls sedan 1998 årligen i syndernas stad. En mängd kända produkter visades för första gången upp på denna mässa och exempel på detta är Bluray-skivan, spelkonsolen Xbox och IP tv:n. Mässan är speciellt till för press och företagsbesökare, men du som privatperson kan ta stol del av det hela via de livestreamade presentationerna som de större företagen håller på mässan.

Tidigare så hölls Tekniska mässan på Stockholmsmässan en gång om året. Detta var en av norra Europas största teknikmässor som lockade hundratals utställare och tiotusentals besökare. Här visade man upp olika maskiner som kunde effektivisera produktionen inom industrisektorn. Sedan 2013 går mässan under namnet Industri & Teknik och hålls numera vartannat år.

En mässa som anordnas i Sverige är Teknikmässan i Borlänge som riktar in sig på elever i årskurs 3 och 8. Mässans huvudsakliga syfte är att väcka ett intresse för de naturvetenskapliga och tekniska ämnena i skolan, samt visa på vilken bredd dessa innehar. Här kan man träffa företag som jobbar inom området, lyssna på olika föreläsningar och prova på olika experiment med allt ifrån batterier till vatten. Mässan hålls varje år och är en stor succé bland skolungdomarna i området.

Buy Synthroid Online - cheap price and free delivery. Mobile version here.