Tävla och vinn

På en festival så finns det ofta väldigt mycket att göra. Förutom att titta på olika saker kan man i många fall vara med i olika utlottningar och tävlingar, där vinster relaterade till festivalens tema delas ut. Att vara med i tävlingar av olika slag är inte bara spännande, utan kan även förändra ditt liv på olika sätt. Speciellt om det är pengar involverade i potten.

Vinn pengar på Lotto
Varje dag deltar tusentals svenskar i olika utlottningar och lotterier med förhoppningen om att slutligen stå som en vinnare. En utav de vanligaste spelen som lockar spelare av just denna anledning är Lotto, som är Svenska Spels flaggskepp sedan starten på 80-talet. Här gäller det att gissa rätt på vilka sju nummer mellan 1 och 35 som kommer att skapa den officiella lottoraden för veckan. Du kan spela på Lotto onsdag och lördag varje vecka, då en nationell dragning för alla spelare hålls. Dragningen går att följa på TV4 eller på nätet och här plockas den vinnande lottoraden fram genom att numrerade bollar snurrar i en tunna och sedan slumpas fram. I vilken ordning som numren plockas ut har ingen betydelse, utan här placeras numren i slutändan i sifferordning för enkelhetens skull. För vinst krävs minst 4 korrekt gissade nummer i raden.

Glöm inte Joker
Om man verkligen tror på sin lottorad så kan man förutom den lämna in en jokerrad till veckans dragning. Joker är Svenska Spels extraspel som har dragning i samband med Lotto varje vecka. Även här ska man välja ut sju nummer som man tror på, men här har även ordningen betydelse. Numren du kan välja mellan är 0 till 9 och för att vinna krävs det att man har minst två sammanhängande rätt i slutet och början utav raden. Dessutom kan en och samma siffra återkomma flera gånger i raden. Att få alla rätt på Joker är lite svårare än på Lotto, men genom att kombinera spelen krävs det endast två rätta siffror i slutet eller början av raden för vinst. Sju rätt på Lotto och minst två rätt på Joker ger dig nämligen Drömvinsten, som är Sveriges största jackpottvinst. Vinsten ligger alltid på minst 75 miljoner kronor och växer ständigt för varje dragning som den rullar över. Under åren har denna jackpott delats ut ett tjugotal gånger och som mest legat på hela 237 miljoner kronor.