Handbollsfestival

Ordet festival är för många ett ord som förknippas med evenemang där likasinnade människor med ett gemensamt ämne möts för att få ta del utav underhållande och givande saker. Ofta tänker man även på musikrelaterade festivaler, men sanningen är att det finns festivaler inom en mängd andra områden, som inte alls behöver ha någon musikalisk anknytning.Till exempel kan en festival vara inriktad mot en sport, vilket gör på det som kallas för en Handbollsfestival.

En handbollsfestival är en slags träff där spelare ifrån olika handbollslag i ett och samma geografiska område möts för att tillsammans träna och spela matcher mot varandra. Man skulle kunna tycka att detta låter som vilken annan cup som helst, men det som skiljer det här upplägget ifrån det klassiska r att lagen här gemensamt värmer upp och tränar teknik utan någon slags rivalitet mot varandra. Dessa festivaler riktar specifikt in såg på yngre spelare, men kan även komma att appliceras även inom högre åldrar. Tanken är att man vill få bort rivaliteten mellan lagen och istället skapa en gemenskap inom sporten.

Att rivalitet uppstår inom sportens värld är inte speciellt ovanligt och någonting som många klubbar och förbund jobbar mot. Samtidigt kan en viss gnutta rivalitet gör att spelet blir mer spännande, när båda lagen gör allt de kan för att ta hem segern. Detta ser man till exempel i mästerskap som handbolls EM och VM. Det tänk som dock lärs ut under de arrangerade Handbollsfestivalerna kan göra att framtidens stjärnor går in med en vänskaplig attityd i spelet, vilket kan leda till ett snälla spel.